Waar gaat dit over?

Beweeg en werk is opgezet door Dorien Peters-Ebbing.
In 1979 sloot zij de HBO opleiding tot oefentherapeut mensendieck af. Kort daarna startte zij haar particuliere praktijk waar zij ook nu nog gedeeltelijk werkt.

De klachten van patiŽnten zijn heel verscheiden. Het merendeel betreft nek-/schouder-/armklachten, rug- en bekkenklachten (inclusief bekkenbodem). Deze klachten zijn vaak werk gerelateerd. Daarnaast behandelt zij ademproblematiek met en zonder longaandoeningen en spanningsklachten.

Dorien aan het woord:
"Mijn interesse kwam steeds meer te liggen richting training van beroepshouding en beweging, en waar nodig reÔntegratie. In 2004 heb ik daarom gekozen voor de post-HBO opleiding bij Express aan de VU in Amsterdam tot bedrijfsoefentherapeut. Als logisch vervolg in 2005 de reÔntegratie verdieping eveneens door Express. Ook een cursus meetmethoden fysieke belasting bij VHP, Den Haag vond ik noodzakelijk om voldoende bagage te hebben om het bedrijfsleven van dienst te kunnen zijn.
Ondertussen heb ik verschillende werkplekonderzoeken gedaan en trainingen verzorgd voor o.a. tandartsen en hun assistentes; werkplekaanpassingen verzorgd voor patiŽnten in allerlei werkvelden en freelance trainingen verzorgd voor bureau VHP te Den Haag."