Afvallen is een van de meest voorkomende doelstellingen voor mensen die een gezonde levensstijl willen aannemen. Men wil afvallen om gezonder te worden, maar ook om er beter uit te zien. Afvallen is niet altijd gemakkelijk, maar met de juiste kennis en motivatie kan het zeker lukken.

Het eerste wat je moet doen als je wilt afvallen, is je voeding aanpassen. Kies voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels, vitamines en mineralen. Vermijd voedingsmiddelen met veel verzadigde vetten en suiker. Probeer ook minder calorieën te consumeren dan je verbrandt door meer te bewegen. Eet regelmatig kleine porties voedsel in plaats van drie grote maaltijden per dag.

Om af te vallen, moet je ook meer bewegen. Neem de trap in plaats van de lift, wandel naar het werk of neem de fiets naar school. Ga naar buitenshuis om te sporten, zoals hardlopen of fitnessoefeningen doen in een sportschool. Als je niet genoeg tijd hebt om naar buitenshuis te gaan om te sporten, kun je ook thuis fitnessoefeningen doen met behulp van speciale video’s of apps op je telefoon of tablet.

Houd bovendien een dagboek bij waarin je bijhoudt wat je eet en hoeveel calorieën je hebt verbrand door beweging. Dit helpt je bij het volgen van je progressie en biedt informatie over wat er wel en niet werkt voor jouw specifieke situatie. Houd ook rekening met emotionele factoren zoals stress en verveling die invloed kunnen hebben op wat en hoeveel we eten.

Als laatste moet u uw motivatie hoog houden door positief denken en door realistische doelstelling stellen op korte termijn (bijvoorbeeld: “ik ga elke dag 10 minuten extra wandel”) die u kunt behalten voor langere periodes (bijvoorbeeld: “ik ga elke week twee keer hardlopen”). Als u blijft volharden in uw plan om af te vallen, zult u resultaten zien!

Klik nu op de knop hieronder om direct te beginnen met afvallen!

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *